ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ ДИСТРИБУЦИЈЕ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ Штампа

Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) поднијет је захтјев за издавање лиценце за обављање дјелатности дистрибуције електричне енергије у Брчко Дистрикту Босне и Херцеговине.

Захтјев је поднијело Јавно предузеће за комуналне дјелатности “Комунално Брчко” д.о.о. Брчко Дистрикт БиХ.

Основна дјелатност предузећа, основаног 28.12.2007. године Одлуком Скупштине Брчко Дистрикта БиХ, је пружање услуга од општег интереса на подручју Брчко Дистрикта БиХ, што се првенствено односи на дистрибуцију електричне енергије, производњу и дистрибуцију воде, транспорт и депоновање комуналног отпада, те одржавање јавних површина.

Подносилац захтјева је власник лиценце за обављање дјелатности дистрибуције у Брчко Дистрикту БиХ, чије трајање истјече 31. октобра 2020. године.

Захтјев ће се рјешавати у складу са правилима и прописима ДЕРК-а у поступку без одржавања формалне расправе. Заинтересоване стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца захтјева да настави обављати исту дјелатност, у складу са критеријумима, условима и стандардима прописаним законом и правилима ДЕРК-а.

Лица заинтересована за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 30. јула 2020. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање лиценце.

Јавност има прилику до 30. јула 2020. године остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михаjlovića 4/II, факс 035/302-077, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.