ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА WASSERKRAFT Штампа

 

Правно лице “WASSERKRAFTˮ д.о.о., Бања Лука, заинтересовано је да обавља дјелатност међународне трговине електричном енергијом, због чега је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) поднијело захтјев за издавање лиценце.

Оснивачи субјекта уписа су страни држављани (Република Италија): Silvano Bottaro, Savinjone, Carlo Garrè бр. 18, Ivano Vallarino, Savinjone, Località Ronchetto бр. 10/A, Lucia Vallarino, Savinjone, Via Carlo Caorile бр. 7, и Moreno Bottaro, Savinjone, Località Bosco бр. 18. Сједиште правног лица је у Бања Луци на адреси Видовданска бб.

Подносилац захтјева за лиценцу је дужан доказати да испуњава све критеријуме и стандарде за издавање лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критеријуме, услове и стандарде прописане Законом о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама.

Ови критеријуми доприносе стварању услова за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у Услове за коришћење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Особе заинтересоване за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 11. новембра 2022. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити особи која докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинисана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302077, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.