ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ - ЕФТ Штампа

Правно лице “Energy Financing Teamˮ д.о.о., Билећа поднијело је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом. Подносилац захтјева је власник петогодишње лиценце за обављање дјелатности међународне трговине која важи до 30. јуна 2023. године.

Друштво је регистровано Рјешењем Окружног привредног суда у Требињу под бројем 62-01-0065-12 (РУ-1-1769-00). Оснивач Друштва је фирма EFT INTERNATIONAL INVESTMENTS HOLDINGS LIMITED са сједиштем у Лондону, Велика Британија на адреси 111 Buckingham Palace Road, SW1W oSR.

Подносилац захтјева је дужан доказати да испуњава све критеријуме и стандарде за издавање лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоцаа да испуни све критеријуме, услове и стандарде прописане Законом о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама.

Ови критеријуми доприносе стварању услова за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. Државна регулаторна комисија за електричну енергију је слободна у Услове за коришћење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно насљеђе Европске уније и доприносе постицању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа Државне регулаторне комисије за електричну енергију.

Особе заинтересоване за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев Државној регулаторној комисији за електричну енергију до 17. марта 2023. године. Статус умјешача Државна регулаторна комисија за електричну енергију може додијелити особи која докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинисана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама Државне регулаторне комисије за електричну енергију или упутити писане коментаре у вези захтјева за издавање лиценце на адресу Државне регулаторне комисије за електричну енергију (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302 077, e‑mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.