ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФА Штампа


Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинираних законом, покренула је поступак у којем ће одредити тарифу за рад независног оператора система и тарифе за системску и помоћне услуге.

Независном оператору система у Босни и Херцеговини, Сарајево, на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, бит ће одређен потребан годишњи приход и одобрена структура трошкова који ће бити укључени у тарифи за рад регулираног субјекта, те утврђене тарифе за системску услугу и помоћне услуге.

Тарифни поступак мора осигурати да тарифе буду утемељене на чињеницама и процјенама које задовољавају опћа начела о формирању тарифа и критерије наведене у Закону о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересиране да имају прилику остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс: 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) до 16. новембра 2021. године. Захтјев, односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа бит ће доступни на wеб страници ДЕРК‑а www.derk.ba.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

 

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ


Одлучујуће чињенице у тарифном поступку бит ће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у уторак 30. новембра 2021. године са почетком у 11,00 сати, путем интернет комуникацијске платформе.

Формална јавна  расправа је отворена за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересирана да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писане захтјеве ДЕРК‑у до 16. новембра 2021. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од опћег јавног интереса.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.