ОБАВИЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа

“Данске комодитис БХ“ (Danske Commodities BH) д.о.о. Сарајево, поднијело је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом. Подносилац захтјева је власник лиценце за обављање дјелатности међународне трговине која важи до 18.12.2020. године.

Друштво је регистровано Рјешењем Општинског суда у Сарајеву. Правни основ за упис – Одлука о оснивању друштва ОПУ ИП 671/2013 од 16.5.2013. год. Оснивач је Danske Commodities A/S, Varkmestergade 3, DK 8000 Aarhus C, Denmark.

Подносилац захтјева за лиценцу је дужан доказати да испуњава све критеријуме и стандарде за издавање лиценце. Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критеријуме, услове и стандарде прописане Законом о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критеријуми доприносе стварању услова за неограничену и слободну трговину и континуисано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у услове за коришћење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно насљеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересована за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 11.9.2020. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинисана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до истог датума остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302077, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.