ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ПРИВРЕМЕНЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа


“ЛЕ Традинг БХ” д.о.о. Бања Лука, поднијело је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање привремене лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом.

Друштво је уписано у регистар Окружног привредног суда у Бања Луци под матичним бројем субјекта уписа: 57-01-0010-16. Оснивач субјекта уписа је ЛЕ Традинг а.с. са сједиштем Милетичова 21, Братислава, 82108, Република Словачка.

Потпун и уредан захтјев, који излаже потребне чињенице и доказе, ДЕРК ће у складу са својим правилима и прописима рјешавати у поступку, без одржавања формалне расправе. Заинтересиране стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у увјете за кориштење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стјецање статуса умјешача у поступку издавања привремене лиценце могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 6.8.2018. године. Статус умјешача може бити признат лицу које докаже директан интерес за поступак издавања привремене лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса.

Разгледање захтјева и других докумената може се обавити у просторијама ДЕРК-а до 6.8.2018. године, а до истог рока могу се упутити и писани коментари у вези са предметом поступка на адресу: Државна регулаторна комисија за електричну енергију, 75000 Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 
DERK © 2004-2021. Сва права придржана.