ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ О ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ПРИВРЕМЕНЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА МЕЂУНАРОДНУ ТРГОВИНУ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа

Предузеће „Електро енергија БХ“ д.о.о. Бања Лука, поднијело је државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) захтјев за издавање привремене лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом. Друштво је регистровано Рјешењем Окружног привредног суда Бања Лука број 057-0-Рег-13-000714 од 17.04.2013. године. Оснивач и власник друштва је „Електро енергија, подјетје за продајо електрике ин других енергентов, световање ин сторитве“ д.о.о. Словенска цеста бр.58, Љубљана, Словенија.

Потпун и уредан захтјев, који излаже потребне чињенице и доказе, ДЕРК ће у складу са својим правилима и прописима рјешавати у поступку, без одржавања формалне расправе. Заинтересоване стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критерије, услове и стандарде прописане Законом о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критерији доприносе стварању услова за неограничену и слободну трговину и континуирано снадбијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ те стварању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у услове за коришћење привремене лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересована за стицање статуса умјешача у поступку за издавање лиценце могу поднијети писмени захтјев ДЕРК-у до 10. јула 2013. године. Статус умјешача може бити признат лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, а који је другачији од општег јавног интереса.

Разгледање захтјева и других докумената може се обавити у просторијама ДЕРК-а до 10. јула 2013. године, а до истог рока могу се упутити и писани коментари у вези са предметом поступка на адресу: Државна регулаторна комисија за електричну енергију, 75000 Тузла, Мишка Јовановића 4/II, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.