ТАРИФНИ ПОСТУПЦИ Штампа

ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФА

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинираних законом, покренула је поступак у којем ће одредити тарифу за рад независног оператора система и тарифе за системску и помоћне услуге.

Независном оператору система у Босни и Херцеговини, Сарајево, на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, бит ће одређен потребан годишњи приход и одобрена структура трошкова који ће бити укључени у тарифи за рад регулираног субјекта, те утврђене тарифе за системску услугу и помоћне услуге.

Тарифни поступак мора осигурати да тарифе буду утемељене на чињеницама и процјенама које задовољавају опћа начела о формирању тарифа и критерије наведене у Закону о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересиране да имају прилику остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс: 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) до 16. новембра 2021. године. Захтјев, односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа бит ће доступни на wеб страници ДЕРК‑а www.derk.ba.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

 

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Одлучујуће чињенице у тарифном поступку бит ће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у уторак 30. новембра 2021. године са почетком у 11,00 сати, путем интернет комуникацијске платформе.

Формална јавна  расправа је отворена за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересирана да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писане захтјеве ДЕРК‑у до 16. новембра 2021. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од опћег јавног интереса.

ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ  У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФНИХ СТАВОВА ЗА УСЛУГЕ ДИСТРИБУЦИЈЕ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ И ТАРИФНИХ СТАВОВА ЗА СНАБДИЈЕВАЊЕ У ОКВИРУ УНИВЕРЗАЛНЕ УСЛУГЕ У БРЧКО ДИСТРИКТУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинисаних законом, покренула је поступак у којем ће одредити тарифне ставове за услуге дистрибуције електричне енергије и тарифне ставове за снабдијевање електричном енергијом у оквиру универзалне услуге у Брчко Дистрикту Босне и Херцеговине.

Јавном предузећу “Комунално Брчко”, д.о.о. Брчко, на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, ће бити одређене тарифе, односно цијене дистрибуције електричне енергије изражене кроз тарифне ставове, који служе за обрачун и наплату услуга дистрибуције од купаца електричне енергије, као и тарифе, односно цијене електричне енергије изражене кроз тарифне ставове, који служе за обрачун и наплату електричне енергије од купаца електричне енергије који се снабдијевају у оквиру универзалне услуге у Брчко Дистрикту БиХ.

Тарифни поступак мора осигурати да тарифе буду утемељене на чињеницама и процјенама које задовољавају општа начела о формирању тарифа и критеријуме наведене у Закону о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ, Методологији за одређивање тарифа за снабдијевање електричном енергијом у оквиру јавне услуге у Брчко Дистрикту БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге дистрибуције електричне енергије у Брчко Дистрикту БиХ.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересоване да имају прилику до 22. октобра 2021. године остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035 302 077, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ). Захтјев, односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа ће бити доступни на веб страници ДЕРК- а www.derk.ba.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Одлучујуће чињенице у тарифном поступку ће  бити утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у сриједу, 10. новембра 2021. године, са почетком у 12:00 сати, у Сали за едукације Дирекције за финансије Брчко Дистрикта БиХ (Брчко, Улица Мирослава Крлеже број 1).

Формална расправа је отворена за јавност, али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересована да у својству умјешача учествују у тарифном поступку, укључујући и формалну јавну расправу морају доставити писане захтјеве ДЕРК-у до 3. новембра 2021. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од општег јавног интереса.Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК), у оквиру својих надлежности дефинираних законом, покренула је поступак у којем ће одредити тарифу за услуге пријеноса електричне енергије.

Електропријеносу Босне и Херцеговине, а.д. Бања Лука, на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, бит ће одређен потребан годишњи приход и одобрена структура трошкова који ће бити укључени у тарифи за услуге пријеноса електричне енергије.

Тарифни поступак мора осигурати да тарифе буду утемељене на чињеницама и процјенама које задовољавају опћа начела о формирању тарифа и критерије наведене у Закону о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Методологији за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересиране да имају прилику остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс: 035 302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) до 28. јуна 2021. године. Захтјев, односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа бит ће доступни на wеб страници ДЕРК‑а www.derk.baИстовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ

Одлучујуће чињенице у тарифном поступку бит ће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у уторак, 27. јула 2021. године, са почетком у 11,00 сати, путем интернет комуникацијске платформе.

Формална расправа је отворена за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересирана да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писане захтјеве ДЕРК‑у до 28. јуна 2021. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од опћег јавног интереса.

 
DERK © 2004-2022. Сва права придржана.