OBAVIJEST ZA JAVNOST U POSTUPKU IZDAVANJA LICENCE ZA OBAVLJANJE DJELATNOSTI MEĐUNARODNE TRGOVINE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM - WINTER WIND Ispis

Pravna osoba “Winter Wind” d.o.o. Tomislavgrad zainteresirana je da i dalje obavlja djelatnost međunarodne trgovine električnom energijom, zbog čega je Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju (DERK) podnijela zahtjev za izdavanje licence. Podnositelj zahtjeva je u posjedu privremene licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine električnom energijom, koja važi do 9. studenog 2023. godine.

Društvo je registrirano Rješenjem Općinskog suda u Livnu br. 068-0-Reg-20-000043 od 19. ožujka 2020. godine. Osnivač Društva je pravna osoba FEAL d.o.o. za preradu aluminija, Široki Brijeg.

Podnositelj zahtjeva je dužan dokazati da ispunjava sve kriterije i standarde za izdavanje licence. Zahtjev mora potvrditi tehničke, pravne i financijske mogućnosti podnositelja da ispuni sve kriterije, uvjete i standarde propisane Zakonom o prijenosu, regulatoru i operatoru sustava električne energije u BiH i Pravilnikom o licencama.

Ovi kriteriji doprinose stvaranju uvjeta za neograničenu i slobodnu trgovinu i kontinuiranu opskrbu električnom energijom po definiranom standardu kvaliteta za dobrobit građana BiH i kreiranju tržišta električne energije. Državna regulatorna komisija za električnu energiju je slobodna u Uvjete za korištenje licence uključiti zahtjeve koji izražavaju relevantno pravno naslijeđe Europske unije i doprinose postizanju ciljeva zakona Bosne i Hercegovine, te pravila i propisa Državne regulatorne komisije za električnu energiju.

Osobe zainteresirane za stjecanje statusa umješača mogu podnijeti pisani zahtjev Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju do 8. kolovoza 2023. godine. Status umješača Državna regulatorna komisija za električnu energiju može dodijeliti osobi koja dokaže izravan interes za postupak izdavanja licence, koji je drugačiji od općeg javnog interesa za izdavanje licence. Uloga i odgovornost umješača u postupku izdavanja licence je definirana člankom 11. Pravilnika o licencama.

Javnost ima priliku do istog datuma ostvariti uvid u pojedina dokumenta iz zahtjeva u prostorijama Državne regulatorne komisije za električnu energiju ili uputiti pisane komentare u vezi zahtjeva za izdavanje licence na adresu Državne regulatorne komisije za električnu energiju (Tuzla, Đorđa Mihajlovića 4/II, faks 035 302 077, e‑mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

 
DERK © 2004-2024. Sva prava pridržana.