ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФА - ЕЛЕКТРОПРЕНОС БИХ Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) у оквиру својих надлежности дефинираних законом провест ће поступак у којем ће одредити тарифе за услуге пријеноса електричне енергије.

“Електропријеносу Босне и Херцеговине” а.д. Бања Лука,на основу његовог захтјева, односно сада расположивих и у току тарифног поступка прибављених података, бит ће одређени приходи и расходи, као и трошкови које ће овај регулирани субјекат зарачунавати у тарифама за услуге које пружа.

Тарифни поступак мора осигурати да одобрене тарифе буду утемељене на процјенама које задовољавају опћа начела о формирању тарифа и критерије наведене у Закону о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ, Методологији за израду тарифа за услуге пријеноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге и другим актима.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересиране да имају прилику до 11. јануара 2018. године остварити увид у комплетну документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035/302077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ). Захтјев односно расположиви подаци у поступку одобравања тарифа бит ће доступни на wеб страници ДЕРК-а www.derk.ba.


Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје

ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕЈАВНЕРАСПРАВЕ

Одлучујуће чињенице у тарифном поступку бит ће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у четвртак18. јануара 2018. године са почетком у 11,00 сати, у Конгресној сали Хотела “Тузла” у Тузли.

Формална расправа је отворена за јавност али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересирана да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писане захтјеве ДЕРК-у до 26. децембра 2017. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од опћег јавног интереса.


 
DERK © 2004-2018. Сва права придржана.