ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЈЕЛАТНОСТИ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) је утврдила комплетност захтјева за издавање лиценце за дјелатност међународне трговине електричном енергијом подноситеља захтјева Јавно предузеће "Електропривреда Босне и Херцеговине“ д.д. Сарајево.

Претходно је ДЕРК запримио захтјев за издавање лиценце за обављање дјелатности међународне трговине електричном енергијом, извршио оцјену комплетности захтјева и у складу са чланом 8. Правилника о лиценцама обавијестио подноситеља захтјева о комплетности захтјева за издавање лиценце.

Подноситељ захтјева за лиценцу је дужан доказати да испуњава све критерије и стандарде за издавање лиценце.

Лица заинтересирана за стицање статуса умјешача могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 7.10.2017. године. Статус умјешача ДЕРК може додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од општег јавног интереса за издавање лиценце. Улога и одговорност умјешача у поступку издавања лиценце је дефинирана чланом 11. Правилника о лиценцама.

Јавност има прилику до 7.10.2017. године остварити увид у поједина документа из захтјева у просторијама ДЕРК-а или упутити писане коментаре на захтјев за издавање лиценце на адресу ДЕРК-а (Тузла, Ђорђа Михајловића 4/II, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

Након провјере тачности података, докумената или информација приложених уз захтјев и оцјене коментара јавности на сажетак захтјева за издавање лиценце, ДЕРК ће препоручити да ли је потребно одржати јавну расправу прије припреме препоруке по питању нацрта лиценце или приједлога да се лиценца не изда. Препорука по питању нацрта лиценце или приједлог да се лиценца не изда биће предмет јавне расправе и даљи поступак ће се водити у складу са Правилником о лиценцама.

 
DERK © 2004-2021. Сва права придржана.