ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ИЗДАВАЊА ЛИЦЕНЦЕ ЗА МЕЂУНАРОДНУ ТРГОВИНУ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ Штампа

Друштво “Алпиq Енергија БХ” д.о.о. Сарајево, заинтересирано је да и даље обавља дјелатност међународне трговине електричном енергијом, због чега је Државној регулаторној комисији за електричну енергију (ДЕРК) правовремено поднијело захтјев за издавање нове лиценце за исту дјелатност.

Друштво је регистровано 7.2.2008. год. Рјешењем Опћинског суда у Сарајеву број 065-0-Рег-07-003694 под називом АТЕЛ БХ д.о.о. Сарајево. Рјешењем Опћинског суда у Сарајеву број 065-0-Рег-10-000413 од 18.2.2010. друштво је промијенило назив у “Алпиq Енергија БХ” д.о.о. Сарајево. Оснивач субјекта је Алпиq АГ, Бахнхофqуаи 12, 4600 Олтен, Швицарска.

Потпун и уредан захтјев, који излаже потребне чињенице и доказе, ДЕРК ће у складу са својим правилима и прописима рјешавати у поступку, без одржавања формалне расправе. Заинтересиране стране могу приговорити оваквој намјери ДЕРК-а.

Захтјев мора потврдити техничке, правне и финансијске могућности подносиоца да испуни све критерије, увјете и стандарде прописане Законом о пријеносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ и Правилником о лиценцама. Ови критерији доприносе стварању увјета за неограничену и слободну трговину и континуирано снабдијевање електричном енергијом по дефинисаном стандарду квалитета за добробит грађана БиХ, и креирању тржишта електричне енергије. ДЕРК је слободан у увјете за кориштење лиценце укључити захтјеве који изражавају релевантно правно наслијеђе Европске уније и доприносе постизању циљева закона Босне и Херцеговине, те правила и прописа ДЕРК-а.

Лица заинтересирана за стјецање статуса умјешача у поступку издавања лиценце могу поднијети писани захтјев ДЕРК-у до 3.3.2016. године. Статус умјешача може бити признат лицу које докаже директан интерес за поступак издавања лиценце, који је другачији од опћег јавног интереса.

Разгледање захтјева и других докумената може се обавити у просторијама ДЕРК-а до 3.3.2016. године, а до истог рока могу се упутити и писани коментари у вези са предметом поступка на адресу: Државна регулаторна комисија за електричну енергију, 75000 Тузла, М. Јовановића 4/II, факс 035/302-077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 
DERK © 2004-2019. Сва права придржана.