ОБАВИЈЕСТ ЗА ЈАВНОСТ У ПОСТУПКУ ОДРЕЂИВАЊА ТАРИФА ЗА РАД НЕЗАВИСНОГ ОПЕРАТОРА СИСТЕМА И ПОМОЋНЕ УСЛУГЕ Штампа

Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) у оквиру својих надлежности дефинисаних законом покренула је поступак у којем ће одредити тарифе за рад независног оператора система и помоћне услуге.

Регулисани субјект, “Независни оператор система у Босни и Херцеговини” Сарајево, доставио је потребну документацију у оквиру које је предочио своје захтјеве за приходе и расходе, као и трошкове које намјерава зарачунавати по тарифама за своје услуге. У складу са Законом о оснивању Независног оператора система у БиХ, компанија је дужна доказати да предложене тарифе испуњавају захтјеве из правила и прописа регулатора.

Тражена тарифа за рад независног оператора система износи 0,06934 f/kWh и потребан приход за 2015. годину у износу од 8.658.760 КМ.

Тарифни захтјев ће бити рјешаван у складу са критеријима наведеним у Закону о преносу, регулатору и оператору система електричне енергије у БиХ, Правилником о тарифном поступку и Методологији за израду тарифа за услуге преноса електричне енергије, независног оператора система и помоћне услуге.

ДЕРК ће у разматрању захтјева у највећој могућој мјери поштовати основна начела која прописују да ће тарифе бити праведне и разумне, равноправне, утемељене на објективним критеријима, засноване на оправданим трошковима и одређене на транспарентан начин.

Државна регулаторна комисија обавјештава заинтересоване да имају прилику до 26. новембра 2014. године остварити увид у комплетну поднијету документацију у просторијама ДЕРК-а и упутити писане коментаре у вези са предметом поступка на адресу ДЕРК-а (Тузла, М. Јовановића 4, факс 035/302‑077, е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ). Захтјев за одобрење тарифа доступан је на wеб страници ДЕРК-а www.derk.ba.

Истовремено, Државна регулаторна комисија за електричну енергију, даје


ОБАВИЈЕСТ О ОДРЖАВАЊУ ФОРМАЛНЕ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ


Одлучујуће чињенице у поступку по тарифном захтјеву биће утврђиване на формалној јавној расправи која ће се одржати у четвртак 4. децембра 2014. године са почетком у 12,00 сати, у сали Кантоналне привредне коморе у Тузли, ул. Трг слободе б.б..

Формална расправа је отворена за јавност, али присутна лица која представљају јавност не могу давати никакве коментаре. Лица која су заинтересована да у својству умјешача учествују у поступку формалне јавне расправе морају доставити писмени захтјев ДЕРК-у до 26. новембра 2014. године. Статус умјешача може се додијелити лицу које докаже директан интерес за поступак одобрења тарифе, који је другачији од општег јавног интереса.

 
DERK © 2004-2024. Сва права придржана.