OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST O POSTUPKU IZDAVANJA PRIVREMENE LICENCE ZA MEĐUNARODNU TRGOVINU ELEKTRIČNOM ENERGIJOM Štampaj

Preduzeće „Elektro energija BH“ d.o.o. Banja Luka, podnijelo je državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju (DERK) zahtjev za izdavanje privremene licence za obavljanje djelatnosti međunarodne trgovine električnom energijom. Društvo je registrovano Rješenjem Okružnog privrednog suda Banja Luka broj 057-0-Reg-13-000714 od 17.04.2013. godine. Osnivač i vlasnik društva je „Elektro energija, podjetje za prodajo elektrike in drugih energentov, svetovanje in storitve“ d.o.o. Slovenska cesta br.58, Ljubljana, Slovenija.

Potpun i uredan zahtjev, koji izlaže potrebne činjenice i dokaze, DERK će u skladu sa svojim pravilima i propisima rješavati u postupku, bez održavanja formalne rasprave. Zainteresovane strane mogu prigovoriti ovakvoj namjeri DERK-a.

Zahtjev mora potvrditi tehničke, pravne i finansijske mogućnosti podnosioca da ispuni sve kriterije, uslove i standarde propisane Zakonom o prenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u BiH i Pravilnikom o licencama. Ovi kriteriji doprinose stvaranju uslova za neograničenu i slobodnu trgovinu i kontinuirano snadbijevanje električnom energijom po definisanom standardu kvaliteta za dobrobit građana BiH te stvaranju tržišta električne energije. DERK je slobodan u uslove za korišćenje privremene licence uključiti zahtjeve koji izražavaju relevantno pravno naslijeđe Evropske unije i doprinose postizanju ciljeva zakona Bosne i Hercegovine, te pravila i propisa DERK-a.

Lica zainteresovana za sticanje statusa umješača u postupku za izdavanje licence mogu podnijeti pismeni zahtjev DERK-u do 10. jula 2013. godine. Status umješača može biti priznat licu koje dokaže direktan interes za postupak izdavanja licence, a koji je drugačiji od opšteg javnog interesa.

Razgledanje zahtjeva i drugih dokumenata može se obaviti u prostorijama DERK-a do 10. jula 2013. godine, a do istog roka mogu se uputiti i pisani komentari u vezi sa predmetom postupka na adresu: Državna regulatorna komisija za električnu energiju, 75000 Tuzla, Miška Jovanovića 4/II, faks 035/302-077, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli .

 
DERK © 2004-2024. Sva prava pridržana.